Javna agencija za železniški
promet Republike Slovenije

Pooblastilo centra usposabljanja strojevodij

Pooblastilo centra usposabljanja se podeli pravni osebi, ki izvaja usposabljanje strojevodij oziroma kandidatov za strojevodje, in sicer po posameznih programih:

  1. splošno strokovno znanje,
  2. strokovno znanje o voznih sredstvih,
  3. strokovno znanje o infrastrukturi,
  4. jezikovno znanje.

 

Centri usposabljanja morajo izpolnjevati pogoje, določene s Sklepom Komisije o merilih za priznavanje centrov za usposabljanje, ki usposabljajo strojevodje, merilih za priznavanje ocenjevalcev strojevodij in o merilih za organiziranje preverjanj v skladu z Direktivo 2007/59/ES Evropskega parlamenta in Sveta 2011/765/EU (UL L št. 314 z dne 29. 11. 2011, str. 36).

Namen postopka pooblastitve je doseči razumno zagotovilo, da so prosilci, ki izvajajo usposabljanje strojevodij oziroma kandidatov za strojevodje, izpolnili svoje obveznosti in tako zagotovili, da se usposabljanja strojevodij oziroma kandidatov za strojevodje izvajajo v skladu z veljavno zakonodajo.

Pooblastilo centra usposabljanja se podeli za največ pet let. Mogoče ga je podaljšati ali spremeniti oziroma dopolniti njegov obseg.

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke