Javna agencija za železniški
promet Republike Slovenije

Registracija oznake imetnika
tirnih vozil - VKM

V skladu s sporazumom o enotnih pravilih za registracijo kode imetnika vozila (VKM), ki sta ga podpisali Agencija Evropske unije za železnice (ERA) in Medvladna organizacija za mednarodni železniški promet (OTIF) 4. julija 2007, mora vsak imetnik tirnega (železniškega) vozila zaprositi nacionalni varnostni organ za dodelitev kode imetnika vozila na podlagi Pravil za registracijo označitve kode imetnika vozila.

Vsi imetniki tirnih vozil v Republiki Sloveniji morajo zaprositi pristojni organ – Javno agencijo za železniški promet Republike Slovenije za dodelitev kode imetnika tirnih vozil (VKM). Vloga za dodelitev kode imetnika vozila (VKM) po prejemu in potrditvi Javne agencije za železniški promet Republike Slovenije je istočasno tudi potrdilo o prejeti vlogi za dodelitev kode imetnika vozila VKM.

Pristojni organ preveri, ali predlagatelj izpolnjuje veljavne predpise. Po preverbi podatkov Javna agencija za železniški promet Republike Slovenije izpolnjen dokument predloži ERA. Oznaka imetnika tirnega vozila je veljavna, ko se ista objavi v registru VKM. Posodobitve registra se izvajajo prvo sredo v mesecu. Številka različice in datum izdaje sta označena.

Dostop do registra VKM in preostalih informacij

 

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke