Javna agencija za železniški
promet Republike Slovenije

Pooblastilo ocenjevalca strojevodij

Pooblastilo ocenjevalca strojevodij se podeli fizični osebi, ki izvaja preverjanje strojevodij oziroma kandidatov za strojevodje in sicer po posameznih programih:

  1. splošno strokovno znanje,
  2. strokovno znanje o voznih sredstvih,
  3. strokovno znanje o infrastrukturi,
  4. jezikovno znanje.

Ocenjevalci morajo izpolnjevati pogoje, določene s Sklepom Komisije o merilih za priznavanje centrov za usposabljanje, ki usposabljajo strojevodje, merilih za priznavanje ocenjevalcev strojevodij in o merilih za organizacijo preverjanj v skladu z Direktivo 2007/59/ES Evropskega parlamenta in Sveta 2011/765/EU (UL L št. 314 z dne 29. 11. 2011, str. 36).

Namen postopka pooblastitve je doseči razumno zagotovilo, da so prosilci, ki izvajajo preverjanje strojevodij oziroma kandidatov za strojevodje, izpolnili svoje obveznosti in tako zagotovili, da se preverjanja strojevodij oziroma kandidatov za strojevodje, izvajajo v skladu z veljavno zakonodajo.

Pooblastilo ocenjevalca strojevodij se lahko podeli za največ pet let. Mogoče ga je podaljšati ali spremeniti oziroma dopolniti njegov obseg.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke