Javna agencija za železniški
promet Republike Slovenije

Poročilo o varnostni oceni

Ob načrtovani spremembi oziroma vključitvi novih elementov, naprav, postopkov v sisteme varnega upravljanja upravljavcev, subjekta ki opravlja naloge upravljavca, prevoznikov in subjektov, zadolženih za vzdrževanje, Izvedbena Uredba Komisije (EU) št. 402/2013 z dne 30. aprila 2013 o skupni varnostni metodi za ovrednotenje in oceno tveganja ter o razveljavitvi Uredbe (ES) št. 352/2009 (v nadaljnjem besedilu: Uredba 402/2013) zahteva uporabo postopkov in metod za ovrednotenje tveganja.

Upravljavec, subjekt, ki opravlja naloge upravljavca, prevoznik in subjekt, zadolžen za vzdrževanje (v nadaljnjem besedilu: predlagatelj), morajo pri spremembi železniškega sistema (tehničnega, operativnega ali organizacijskega značaja) pripraviti oceno tveganja, ki obsega analizo tveganja in ovrednotenje tveganja.

AŽP je skladno z zakonom, ki ureja železniški promet, in zakonom, ki ureja varnost v železniškem prometu, na podlagi postopka priznanja dodeljena naloga ocenjevalnega organa za železniško področje, to je izvedbo neodvisne ocene ustreznosti uporabe postopka upravljanja s tveganji in ocene rezultatov uporabe tega postopka skladno z Uredbo 402/2013. Predlagatelj izbere AŽP kot ocenjevalni organ, če se spremembe vsebinsko nanašajo na spremembe operativne ali organizacijske narave, katere zahtevajo spremembe oziroma dopolnitev sistemov varnega upravljanja upravljavca, subjekta, ki opravlja naloge upravljavca, prevoznikov in subjekta, zadolženega za vzdrževanje.

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke