Javna agencija za železniški
promet Republike Slovenije

Enotno varnostno spričevalo prevoznika
v železniškem prometu

V skladu s trinajstim odstavkom 10. člena in štirinajstim odstavkom 10. člena Direktive (EU) 2016/798 je treba enotno varnostno spričevalo posodobiti, ko prevoznik v železniškem prometu bistveno spremeni vrsto ali obseg obratovanja ali razširi njegovo območje. Imetnik enotnega varnostnega spričevala mora nemudoma obvestiti organ za izdajo varnostnih spričeval, ko predlaga takšne spremembe, ki so lahko tehnične, operativne ali organizacijske.

Posodobljeno varnostno spričevalo se lahko zahteva ob bistvenih spremembah zakonodajnega varnostnega okvira v skladu s petnajstim odstavkom 10. člena Direktive (EU) 2016/798.

Podaljšanje enotnega varnostnega spričevala je potrebno za prevoznike v železniškem prometu, ki že imajo enotno varnostno spričevalo in želijo nadaljevati dejavnosti železniškega prometa po poteku trenutnega enotnega varnostnega spričevala.

Posodobitev ali podaljšanje enotnega varnostnega spričevala se izvede na osnovi vloge prevoznika v železniškem prometu.

Pri oddaji vloge za posodobitev ali podaljšanje mora prevoznik v železniškem prometu imeti veljavno enotno varnostno spričevalo (ali veljavno spričevalo za del A in varnostno spričevalo za del B) za območje obratovanja, ki ga bo zajemalo enotno varnostno spričevalo.

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke